Г-7 се споразумяха да ускорят развитието на възобновяемата енергия и призоваха

...
Г-7 се споразумяха да ускорят развитието на възобновяемата енергия и призоваха
Коментари Харесай

Г-7 форсират прехода към зелена енергия

Г-7 се споразумяха да ускорят развиването на възобновимата енергия и приканиха за понижено ползване на природен газ, защото се стремят да ускорят последователното унищожаване на изкопаемите горива, осведоми Ройтерс.

Въпреки че членовете признават нуждата от понижаване на потреблението на газ, те акцентираха, че вложенията в бранша могат да оказват помощ за справяне с евентуалния дефицит на сила.

Министрите на енергетиката и околната среда на Г-7 се събират в северния японски град Сапоро за двудневни срещи по въпросите на политиката в региона на климата, енергетиката и околната среда. Въпросите за възобновимите източници на гориво и енергийната сигурност получиха нова необходимост след нахлуването на Русия в Украйна.

Страната хазаин Япония, която зависи от вноса за съвсем всичките си енергийни запаси, желае да резервира втечнения природен газ (LNG) като преходно гориво за най-малко 10 до 15 години.

Ще увеличим драстично електричеството, генерирано от възобновими енергийни източници, посочиха участниците в срещата. Те дадоха обещание групово да усилят потенциала на офшорната вятърна сила със 150 гигавата до 2030 година и слънчевия потенциал до повече от 1 терават.

Членовете също се съгласиха да ускорят поетапното прекъсване на изкопаемите горива без понижаване - изгарянето на изкопаеми горива без потребление на технология за хващане на произлизащите от това излъчвания на CO2 - за реализиране на чисто нула в енергийните системи най-късно до 2050 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР